DDoS támadás zajlik az Internet nagy részén.

by Super User
Hits: 8182

A Dyn által biztosított DNS szolgáltatások elleni DDoS támadások miatt szolgáltatás kiesés tapasztalható a világ nagy szolgáltatói weblapjain. 

A mi rendszerünkön kívül több nagy szolgáltató rendszerét (pl: Netflix , Paypal Amazon stb. ) érinti a szolgáltatáskiesés melyet ügyfeleink elérhetetlen weboldalként vagy nem működő levelezőként érzékelnek. 

A Dyn szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán. 

 

Update: 

A Dyn megoldotta a támadók kizárását. 

This incident has been resolved.
Posted  Oct 21, 2016 - 22:17 UTC

 

Karácsonyi 3 az 1-ben NOD akció december 23-ig!

by Super User
Hits: 7943

Szeretnénk figyelmébe ajánlani ma induló karácsonyi 3 az 1-ben akciónkat, melynek keretén belül 3 felhasználóra érvényes ESET Multi-Device Security licenc vásárolható az 1 felhasználós ESET Smart Security licenc áráért.

A kedvezmény december 7-től (hétfő) december 23. (szerda) éjfélig érvényes, új, 1 éves, 3 felhasználós, teljes árú ESET Multi-Device Security licenc vásárlása esetén. Az akció más kedvezményekkel (pl. diákkedvezmény, megújítási kedvezmény, stb.) nem vonható össze.

Az akció időtartama alatt az ESET Multi-Device Security licenc így 25 913 Ft + 27% ÁFA ár helyett 13 592 Ft + 27% ÁFA áron érhető el. 

 

Rendeléseit leadhatja az info kukac ibsec.hu címen.

 

A G Data figyelmeztet: a banki trójaik száma 44,5 százalékkal emelkedett

by Super User
Hits: 7935

Rekordot döntöttek a banki trójaik: a G Data BankGuard által visszavert támadások száma az előző évben 44,5 százalékkal emelkedett. A célpontok 70 százaléka az Egyesült Államokból, Kanadából és Nagy-Britanniából került ki.

 

2014 második félévében a laboratóriumok 4,1 millió új kártékony programot regisztráltak, így az első félévben megjelent vírusokkal együtt majdnem 6 millióra növekedett az egy év alatt az internetre kikerült kártevők száma. Ez jóval több, mint az a 4 millió, amire a szakemberek 2014-ben összesen számítottak. Ezen belül jelentősen megnőtt a banki trójaik aránya, azaz egyre inkább a hitelkártyaadatok és a banki azonosítók megszerzésére utaznak a kiberbűnözők – derült ki a G Data most megjelent kártevőriportjából.

 

A bankok és webáruházak folyamatosan szigorodó védelmi intézkedéseinek köszönhetőenegyre bonyolultabb feladatot jelent a bűnözők számára a hitelkártyaadatok és banki jelszavak ellopása. Ez nem jelenti azonban, hogy feladták volna a próbálkozást, a G Data BankGuard technológia által észlelt és visszavert banki trójaik száma 2014-ben 44,5 százalékkal emelkedett. A támadások 70 százalékára az Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában került sor, a célpontoknak csupán 4–4 százaléka található Németországban és Franciaországban. Emellett jelentősen nőtt az orosz online bankolók ellen elkövetett támadások száma is.

 

 

Falovak a bankokban 

A banki trójaikat a bűnözők úgy programozzák, hogy kikerüljék a hagyományos vírusvédelmi technológiákat, ezért a legtöbb statisztikában nem szerepelnek kiugró számban. A G Data BankGuard azonban nem a hagyományos értelemben vett vírusvédelmi technológia, hanem a böngészők felügyeletén alapuló intelligens monitoring rendszer, amelyik azt vizsgálja, hogy egy külső programkód megpróbálja-e manipulálni a bankolás vagy fizetés folyamatát. Amennyiben a BankGuard manipulációt észlel, megszakítja a folyamatot és jelentést tesz a kísérletről. A BankGuard statisztikáinak segítségével pontosabban látható a banki trójaik folyamatosan növekvő száma és aránya. A szabadalmaztatott technológia miatt több német bank a G Data vírusvédelmének használatát ajánlja ügyfelei számára.

 

 

kéretlen reklámokat megjelenítő kártevők száma szintén eddig ismeretlen magasságokba emelkedett, az úgynevezett adware programok az összes kártevő majdnem egyharmadát (31,4%) teszik ki. Erre az évre nézve a szakértők arra számítanak, hogy összetettebbé válnak az adathalász támadások, és a bűnözők a megtévesztés mellett kártékony kódokat is be fognak vetni ezekben. Szintén lehet számítani arra, hogy növekedni fog a különböző alkalmazások ismert sérülékenységeit kihasználó támadások száma, így egyre fontosabbá válik a frissítések folyamatos telepítése.

 

(Forrás: virusirto.blog.hu)

Itt a fertőző weboldalak toplistája

by Super User
Hits: 8050

title_g data logo1_1.jpg

Míg néhány évvel ezelőtt a legtöbb internetes kártevő az erotikus oldalakon keresztül került a látogatók számítógépeire, mára a technológiai és telekommunikációs oldalak a legfertőzőbbek.

 

A vírusirtó szoftvereket gyártó G Data kategorizálta, hogy milyen témájú weboldalak terjesztenek leggyakrabban kártevőket. A toplistát 15,8 százalékkal a technológiai témájú szájtok vezetik – például letöltésgyűjtemények és hamis vírusirtó programokat kínáló weboldalak.

 

 

A második helyet még mindig az erotikus tartalmú oldalak foglalják el, míg harmadiknak azüzleti témájú webszájtok futottak be – könnyen lehet tehát megfertőződni befektetési tippek után kutatva is.

Tovább